1. Ποιός είναι ο ρόλος της Ο.ΣΥ. Α.Ε.;

Η Ο.ΣΥ. Α.Ε. έχει αναλάβει την εκτέλεση του συγκοινωνιακού έργου με θερμικά και ηλεκτροκίνητα λεωφορεία, στην περιοχή αρμοδιότητας του Ο.Α.Σ.Α, δηλαδή στην περιοχή Αθηνών – Πειραιώς και Περιχώρων.

2. Πόσο κοστίζουν τα εισιτήρια και οι κάρτες;

Υπάρχουν διάφοροι τύποι εισιτηρίων και καρτών, παρακαλώ επισκεφτείτε τη σχετική ενότητα στο δικτυακό τόπο του Ο.Α.Σ.Α. Α.Ε..

3. Πώς μπορώ να μάθω αν δικαιούμαι ελεύθερης μετακίνησης με τα λεωφορεία/τρόλεϊ;

Για να δείτε αν ανήκετε στις κατηγορίες επιβατών που απαλλάσσονται από την καταβολή κομίστρου για τη μετακίνησή τους με τα λεωφορεία της Ο.ΣΥ. Α.Ε. παρακαλώ επισκεφτείτε τη σχετική ενότητα στο δικτυακό τόπο του Ο.Α.Σ.Α. Α.Ε. .

4. Από πού μπορώ να αγοράσω εισιτήρια και μηνιαίες κάρτες απεριορίστων διαδρομών;

Για την εξυπηρέτηση σας υπάρχει ένα μεγάλο δίκτυο εκδοτηρίων που διαθέτει εισιτήρια, κάρτες απεριορίστων διαδρομών και κουπόνια, παρακαλώ επισκεφτείτε τη σχετική ενότητα στο δικτυακό τόπο του Ο.Α.Σ.Α. Α.Ε..

5. Πόσο είναι το πρόστιμο και πού μπορώ να το πληρώσω;

Για πληροφορίες σχετικά με τον έλεγχο κομίστρου, το πρόστιμο και τους τρόπους καταβολής του παρακαλώ επισκεφτείτε τη σχετική ενότητα στο δικτυακό τόπου του Ο.Α.Σ.Α. Α.Ε..

6. Από πού μπορώ να πληροφορηθώ για τα δρομολόγια;

Μπορείτε να ενημερωθείτε για τα δρομολόγια όλων των Γραμμών Αστικών Συγκοινωνιών του λεκανοπεδίου μέσω της σχετικής ενότητας στο δικτυακό τόπου του Ο.Α.Σ.Α. Α.Ε. και μέσω του 11185 Πληροφοριακού Κέντρου του Ο.Α.Σ.Α. Α.Ε.(Δευτέρα – Παρασκευή: 06:30 – 22:30 & Σάββατο & Κυριακή : 07:30 – 22:30).

7. Ξέχασα κάποιο προσωπικό μου αντικείμενο σε λεωφορείο/τρόλεϊ. Τι να κάνω;

Για πληροφορίες σχετικά με απολεσθέντα αντικείμενα παρακαλούμε επικοινωνήστε με τα σχετικά τηλέφωνα που αναφέρονται στην ενότητα της επικοινωνίας.

8. Μπορώ να μεταφέρω το ποδήλατο μου με το λεωφορείο/τρόλεϊ;

Η μεταφορά ποδηλάτων με το λεωφορείο/τρόλεϊ δεν επιτρέπεται. Η πληρότητα των λεωφορείων/τρόλεϊ και η έλλειψη ειδικά διαμορφωμένων χώρων για την τοποθέτηση των ποδηλάτων καθιστούν τη μεταφορά τους επικίνδυνη για την ασφάλεια τόσο του ποδηλάτη όσο και των υπόλοιπων επιβατών.

9. Μπορώ να μεταφέρω το κατοικίδιο μου με το λεωφορείο/τρόλεϊ;

Για λόγους ασφάλειας του επιβατικού κοινού επιτρέπεται η μεταφορά μικρών κατοικίδιων ζώων μέσα σε ειδικά καλάθια, έως διαστάσεων 70x40x50, καθώς και σκύλων βοηθείας, ήτοι οι εκπαιδευμένοι σκύλοι οδηγοί τυφλών και σκύλοι βοηθοί ατόμων με αναπηρίες καθώς και οι σκύλοι που βρίσκονται στη διαδικασία εκπαίδευσης ως σκύλοι βοηθείας (χωρίς κλουβί μεταφοράς και χωρίς φίμωτρο εφόσον φέρουν λουρί χειρισμού, ανεξάρτητα από το μέγεθος τους, ο δε χρήστης ή εκπαιδευτής τους οφείλει να φέρει μαζί του όλα τα εκ του νόμου οριζόμενα παραστατικά που πιστοποιούν την επάρκεια εκπαίδευσης του ζώου αν είναι εκπαιδευμένο ή αν τελεί υπό εκπαίδευση.

10. Πού μπορώ να απευθυνθώ για παράπονα ή παρατηρήσεις;

Για να κοινοποιήσετε οποιοδήποτε παράπονο ή παρατήρηση παρακαλώ πολύ να επικοινωνήσετε με το Πληροφοριακό Κέντρο 11185 του Ο.Α.Σ.Α. Α.Ε. ή να χρησιμοποιήσετε την ηλεκτρονική Φόρμα Υποδείξεων και Παραπόνων που βρίσκεται στο δικτυακό τόπο του Ο.Α.Σ.Α. Α.Ε..

11. Που παρέχονται πληροφορίες για τρέχουσες διακηρύξεις διαγωνισμών προμηθειών;

Η Ο.ΣΥ. Α.Ε., μέσω του δικτυακού της τόπου ενημερώνει για τις διακηρύξεις διαγωνισμών προμηθειών που διενεργεί. Για περαιτέρω πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την αντίστοιχη σελίδα. Εκεί θα βρείτε και τα στοιχεία επικοινωνίας της Διεύθυνσης Προμηθειών της Ο.ΣΥ. Α.Ε. για τυχόν διευκρινίσεις.