Η Διοίκηση της  Ο.ΣΥ. Α.Ε., έχοντας πάντα στο επίκεντρο του έργου της τις ανάγκες και την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού, πρωτοπορεί εισάγοντας την Εταιρεία στην  εποχή της Ηλεκτροκίνησης. Όπως έχει ήδη ανακοινώσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας, η υφυπουργός Μεταφορών Χριστίνα Αλεξοπούλου και ο Γενικός Γραμματέας Μεταφορών Γιάννης Ξιφαράς, τα προηγμένα μοντέλα ηλεκτροκίνητων λεωφορείων από την κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία YUTONG σε σύντομο χρονικό διάστημα θα ενταχθούν στην καθημερινότητα των κατοίκων της Αττικής.

Ο CEO της Ο.ΣΥ. ΑΕ, κ. Στέφανος Αγιάσογλου, επισκέφθηκε πρόσφατα την μονάδα παραγωγής των οχημάτων στην Κίνα, όπου ως επικεφαλής της Τεχνικής ομάδας της Εταιρείας, η οποία είναι υπεύθυνη για την ένταξη της ηλεκτροκίνησης στην χώρα, ενημερώθηκε για την εξέλιξη της παραγωγικής διαδικασίας.

“Η επίσκεψή μου στην Κίνα και η ανακοίνωση της προμήθειας των 140 ηλεκτροκίνητων λεωφορείων YUTONG σηματοδοτεί μια νέα εποχή για την Ο.ΣΥ. Α.Ε. και τις μεταφορές στην Αττική. Είμαστε περήφανοι που ηγούμαστε της μετάβασης προς πιο βιώσιμες και αποδοτικές μορφές μετακίνησης. Αυτά τα λεωφορεία αποτελούν σύμβολο της δέσμευσής μας στην καινοτομία, την τεχνολογία και την βελτίωση της ποιότητας ζωής στην πόλη μας. Προχωράμε με βήματα σταθερά και αποφασιστικά προς τη νέα εποχή στις δημόσιες αστικές συγκοινωνίες” δήλωσε ο κ. Αγιάσογλου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα ηλεκτρικά λεωφορεία Yutong, με μηδενικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα θα ανανεώσουν σημαντικά τον Στόλο των οχημάτων της Εταιρείας και θα προσφέρουν στους επιβάτες μια ασφαλέστερη, πιο άνετη και φιλική προς το περιβάλλον επιλογή μετακίνησης. Ενσωματώνουν προηγμένες τεχνολογίες, όπως το σύστημα υποβοήθησης εκκίνησης σε ανηφόρα HSA, εμπρόσθιες κάμερες για αποφυγή σύγκρουσης και σύστημα προειδοποίησης αλλαγής λωρίδας. Επιπλέον, τα οχήματα είναι εξοπλισμένα με το σύστημα τηλεματικής Yutong V+, που προσφέρει πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο για τις συνθήκες του οχήματος,  βοηθώντας στη βελτίωση της απόδοσης διαχείρισης, στη μείωση του κόστους συντήρησης και στην ασφάλεια των επιβατών.

Βασικός στόχος της Εταιρείας, η ενίσχυση της απόδοσης και της  αξιοπιστίας του λεωφορείου.