Ο Ο.Α.Σ.Α. σε συνεργασία με την Ο.ΣΥ. Α.Ε. υποστηρίζουν αθλητικές διοργανώσεις και πολιτιστικά δρώμενα διευκολύνοντας τη μεταφορά φιλάθλων και θεατών (πχ. Συναυλία των U2 στο Ο.Α.Κ.Α.).

Το 2011, όταν η Ελλάδα διοργάνωσε ένα μείζον αθλητικό – πολιτιστικό γεγονός οικουμενικής εμβέλειας, τους Παγκόσμιους Αγώνες Special Olympics 2011, η Ο.ΣΥ. Α.Ε. σε συνεργασία με τον Ο.Α.Σ.Α. Α.Ε. υποστήριξαν τη διεξαγωγή τους, όπως κάνουν πάντα στις μεγάλες διοργανώσεις (πολιτιστικές, αθλητικές) που πραγματοποιούνται στην Αττική.

Αναλάβαμε, πέραν του καθημερινού συγκοινωνιακού έργου, τη μεταφορά όλων των αποστολών που συμμετείχαν στους αγώνες των Special Olympics 2011, από τις 25/6/2011 έως τις 3/7/2011, καλύπτοντας πλήρως τις προγραμματισμένες και τις έκτακτες ανάγκες της Οργανωτικής Επιτροπής.

Στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων μας και βάσει του σχεδιασμού του έργου που μας είχε ανατεθεί από τον Ο.Α.Σ.Α. Α.Ε., καταφέραμε να μεταφέρουμε με απόλυτη επιτυχία τους αθλητές και τους συνοδούς τους από και προς τις αθλητικές εγκαταστάσεις και τους χώρους διαμονής, που ήταν σε μεγάλη διασπορά στην ευρύτερη περιφέρεια της Αττικής. Τα πραγματοποιημένα δρομολόγια των 54 διαφορετικών γραμμών για την περίοδο των αγώνων ανήρθαν στο σύνολο τους σε 5.998 και καλύφθηκαν 452.603 παραγωγικά χιλιόμετρα.

Κατά το 2010, όταν πραγματοποιήθηκε η δοκιμαστική διοργάνωση των Special Olympics 2011, από τις 31/5/10 ως τις 2/6/10, η Ο.ΣΥ. Α.Ε. σε συνεργασία με τον Ο.Α.Σ.Α. Α.Ε. ανέλαβε τη μεταφορά όλων των αποστολών που συμμετείχαν στη διοργάνωση. Μεταφέραμε με τα λεωφορεία της Ο.ΣΥ. Α.Ε. περισσότερους από 1.300 αθλητές και συνοδούς από και προς τις αθλητικές εγκαταστάσεις και τους χώρους διαμονής στη Ν. Μάκρη, πραγματοποιώντας το 100% των προγραμματισμένων δρομολογίων. Κατά τις τρεις αυτές ημέρες εξυπηρετήσαμε 10 διαφορετικές γραμμές και πραγματοποιήσαμε συνολικά 93 δρομολόγια χωρίς να επηρεαστεί το ημερήσιο συγκοινωνιακό έργο της Ο.ΣΥ. Α.Ε..

Κατά το καλοκαίρι του 2009, ειδικές λεωφορειακές γραμμές πολιτισμού κάλυψαν συγκοινωνιακά τις πολιτιστικές εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στo Θέατρο Βράχων (Βύρωνα), στο Κηποθέατρο Παπάγου, στο Θέατρο Πέτρας (Πετρούπολη), στο Βεάκειο, στο Ηρώδειο, στο Κατράκειο και στο Φεστιβάλ Αθήνας (Αττικό Άλσος).